african-elephant_01-ngsversion-1474903832871-adapt-676-1

Slon Africký

O slonu africkém

Afričtí sloni jsou největší suchozemští živočichové na Zemi. Jsou o něco větší než jejich asijských bratranců a mohou být identifikovány pomocí jejich větší uši, které vypadají spíše jako afrického kontinentu. (Asijští sloni, mají menší, zaoblené uši).

Kufry a Kly

Sloní uši vyzařují teplo, které pomohou udržet tato velká zvířata chladit, ale někdy africká tepla je příliš mnoho. Sloni mají rádi vodu a užít sprchování sáním vodu do svých kufrů a stříkání to všechno sami nad sebou. Poté, často sprej své kůži s ochrannou vrstvou prachu.

sloní chobot je vlastně dlouhý nos používá pro vonící, dýchání, troubení, pití, ale i pro grabování věci-zejména potenciální jídlo. Kmen sám obsahuje asi 100.000 různé svaly. Afričtí sloni mají dvě prstovitých funkce na konci svého kufru, které mohou použít k uchopení malých předmětů. (Asijští sloni mají jeden.)

Oba samci a samice Afričtí sloni mají kly, které používají kopat za jídlo a vodu a pásové kůru ze stromů. Samci použít kly, aby bojovali mezi sebou, ale slonová kost přilákaly také násilí mnohem nebezpečnější druhu.

Vzhledem k tomu, slonová kost je tak cenná pro některé lidi, mnoho sloni byli zabiti za jejich kly. Tento obchod je nelegální dnes, ale to nebylo zcela odstraněny, a některé populace slona afrického nadále ohrožena.

Strava

Sloni jedí kořeny, trávy, ovoce a kůru a jedí mnoho z těchto věcí. Dospělý slon může spotřebovat až 300 liber (136 kg) potravin za jediný den.

Tyto hladová zvířata nespím moc, a oni pohybovat na velké vzdálenosti, zatímco shánět velké množství potravin, které potřebují k udržení své masivní tělo.

Stád a Habitat

Sloní samice (krávy) žijí v rodinných stádech s jejich mladý, ale dospělí samci (Bulls) mají tendenci se pohybovat na vlastní pěst.

Mít dítě slon je vážný závazek. Sloni mají delší těhotenství než jakýkoli jiný savec, téměř 22 měsíců. Krávy se obvykle rodí k jednomu teleti jednou za dva až čtyři roky. Při narození, sloni už váží asi 200 liber (91 kg) a stát asi 3 stop (1 metr) vysoký.

Afričtí sloni, na rozdíl od svých asijských příbuznými, které nejsou snadno domácký. Pohybují se po celé subsaharské Africe a deštných lesích střední a západní Afriky. nejsevernější sloni kontinentu jsou uvedeny v Mali Sahelu poušti. Malý, kočovný stádo slonů Mali migruje v kruhové trase přes poušť, při hledání vody.