king-cobra-adapt-590-1

Kobra královská

O King Cobra

Zdá se, že nespravedlivě hrozivější, že had, který může doslova „stand up“ a podívat se plně vzrostlý osobu v oku by také mezi nejjedovatější na planetě, ale to popisuje slavný kobry královské. Kobra královská může dosáhnout 18 stop (5,5 metru) na délku, což je nejdelší ze všech jedovatých hadů. Když jsou konfrontováni, mohou zvýšit až o jednu třetinu jejich těl rovnou na zem a stále kupředu k útoku. Budou také propuknout své ikonické kukly a vydávají syčení morku kostí, které zní skoro jako vrčení psa.

Jed

Jejich jed není nejsilnější mezi jedovatých hadů, ale množství neurotoxinu mohou dodávat v jednom kousnutí až dvě desetiny unce kapaliny (sedm mililitrů) -je natolik, aby zabil 20 lidí, nebo dokonce slona. Naštěstí kobra královská jsou plaší a zabrání lidem, kdykoli je to možné, ale jsou zuřivě agresivní, když do kouta.

Habitat a chování

Kobra královská žijí hlavně v deštných lesů a plání v Indii, jižní Číně a jihovýchodní Asii, a jejich zbarvení se mohou značně lišit region od regionu. Jsou pohodlné na stromech, na souši a ve vodě, krmení hlavně na jiných hadů, jedovatých a nepůsobící otravu. Budou také jíst ještěrky, vejce a malé savce. Jsou jedinými hadi na světě, které staví hnízda pro jejich vejce, které střeží divoce, až se mláďata objevit. Kobra královská může být nejlépe známý jako druh volby pro hadů jižní Asie. Přestože kobry slyší, oni jsou vlastně hluchý vůči okolnímu hluku, snímání zemních vibrací místo. flétna Charmer je láká kobru svým tvarem a pohybu, nikoli hudbou z něj vychází.